Biryani

Image
Biryani City: A Guide to the World of Aromatic Rice and Spices Biryani is a dish that has captivated the taste buds of food lovers all over the world. It is a rich and flavorful combination of rice, spices, and meat (or vegetables) that originates from the Indian subcontinent. Biryani has been around for centuries and has been a staple of South Asian cuisine for generations. Today, it has become a global phenomenon and is enjoyed by millions of people all over the world. In this article, we will take a deep dive into the world of biryani and explore its history, ingredients, and different styles. History of Biryani Biryani has a long and rich history that dates back to the Mughal Empire in the 16th century. It is said to have been introduced to India by the Mughal emperors who brought with them their love for food and their culinary skills. The dish was originally made for royalty and was considered a luxury item. Over time, it became more widely available and today, it is enjoyed by p...

Top 50 Expected Questions For Jkssb Finance accounts assistant



1. What is the main objective of financial accounting?

[A] profit and loss account only

[B] balance sheet only

[C] both P & L account and balance sheet

[D] trial balance only

Answer: Option [C]

2. According to which concept the owners are considered to be different from the business

[A] business entity concept

[B] going concern concept

[C] money measurement concept

[D] accounting period concept

Answer: Option [A]

3. According to which concept all the transactions are measurable in the terms of money are recorded in accounts?

[A] business entity concept

[B] going concern concept

[C] money measurement concept

[D] accounting period concept

Answer: Option [C]

4. While putting the value or price of an entity in financial records the lowest price is recorded not the current price or current market value. This is known as

[A] Business Entity Concept

[B] Conservatism

[C] Expenditure Concept

[D] Money Measurment Concept

Answer: Option [B]

5. Which of the following is related to Scientific system of maintaining account?

[A] single entry

[B] double entry

[C] contra entry

[D] book entry

Answer: Option [B]

6. Which of the following defines outstanding salary account?

[A] natural personal account

[B] artificial personal account

[C] representative personal account

[D] real account

Answer: Option [C]

7. Debit the receiver, credit the giver is rule for

[A] personal account

[B] tangible real account

[C] nominal account

[D] representative personal account

Answer: Option [A]

8. Interest earned is a

[A] personal account

[B] real account

[C] nominal account

[D] Intangible real account

Answer: Option [C]

9. Investment is a

[A] personal account

[B] real account

[C] nominal account

[D] representative personal account

Answer: Option [B]

10. Trading account is a

[A] personal account

[B] real account

[C] nominal account

[D] none of the above

Answer: Option [C]

11. Profit and loss account starts with

[A] net profit

[B] net loss

[C] gross profit

[D] none of the above

Answer: Option [C]

12. All revenue incomes are credited to

[A] manufacturing account

[B] trading account

[C] profit and loss account

[D] none of the above

Answer: Option [C]

13. In profit and loss account, if debit is more than the credit, the difference is


[A] net profit
[B] net loss
[C] gross profit
[D] none of the above
Answer: Option [A]

14. Assets which are acquired and held permanently and used in the business with the objective of making profits is known as
[A] fixed assets
[B] current assets
[C] intangible assets
[D] none of the above

Answer: Option [A]

15. Which of the following assets have definite physical share or identity and existence?
[A] fictitious assets
[B] current assets
[C] tangible assets
[D] intangible assets
Answer: Option [C]

16. Outstanding expenses is a
[A] liability
[B] income
[C] asset
[D] none of the above
Answer: Option [A]

17. Interest on capital is a business can be defined as
[A] expense
[B] income
[C] liability
[D] asset
Answer: Option [A]

18. The ratios which reflect managerial efficiency in handling the assets is
[A] turnover ratios
[B] profitability ratios
[C] short term solvency ratio
[D] none of the above
Answer: Option [A]

19. Interest on capital is added with
[A] capital
[B] profit
[C] loss
[D] donation
Answer: Option [A]

20. The ratios which reveal the final result of the managerial policies and performance is
[A] turnover ratios
[B] profitability ratios
[C] long term solvency ratio
[D] none of the above
Answer: Option [B]

21. Which of the following matches with fixed assets ratio?
[A] short-term solvency ratio
[B] long-term solvency ratio
[C] profitability ratio
[D] turnover ratio
Answer: Option [B]

22. The ratio which determines the profitability from the shareholders point of view is
[A] return on investment
[B] gross profit ratio
[C] return on shareholders funds
[D] operating profit ratio
Answer: Option [C]

23. The ratio which shows the proportion of profits retained in the business out of the current year profits is
[A] retained earnings ratio
[B] pay out ratio
[C] earnings per share
[D] None
Answer: Option [A]

24. How the dividend is related to the market value of shares?
[A] interest coverage ratio
[B] fixed dividend coverage ratio
[C] debt service coverage ratio
[D] dividend yield ratio
Answer: Option [D]

25. Which ratio is calculated to ascertain the efficiency of inventory management in terms of capital investment?
[A] stock velocity ratio
[B] debtors velocity ratio
[C] creditors velocity ratio
[D] working capital turnover ratio
Answer: Option [A]

26. Which ratio measures the number of times the receivables are rotated in a year in terms of sales?
[A] stock turnover ratio
[B] debtors turnover ratio
[C] creditors velocity ratio
[D] working capital turnover ratio
Answer: Option [B]

27. Current assets - current liabilities =
[A] fixed capital
[B] working capital
[C] opening capital
[D] closing capital
Answer: Option [B]

28. The ratio establishes the relationship between fixed assets and long-terms funds is
[A] current ratio
[B] fixed assets ratio
[C] fixed assets turnover ratio
[D] debt equity ratio
Answer: Option [B]

29. A high capital gearing ratio indicates
[A] under capitalization
[B] over capitalization
[C] borrowed capital
[D] long term funds
Answer: Option [A]

30. Low turnover of stock ratio indicates
[A] solvency position
[B] monopoly situation
[C] overinvestment in inventory
[D] liquidity position
Answer: Option [C]

31. All those assets which are converted into cash in the normal course of business within one year are known as
[A] fixed assets
[B] current assets
[C] fictitious assets
[D] wasting assets
Answer: Option [B]

32. Any transaction between a current account and another current account does not affect
[A] profit
[B] funds
[C] working capital
[D] capital
Answer: Option [B]

33. Decrease in current asset
[A] increases working capital
[B] decreases working capital
[C] decrease fixed capital
[D] increase fixed capital
Answer: Option [B]

34. Decrease in current liability
[A] increases working capital
[B] decreases working capital
[C] decreases fixed capital
[D] ncreases fixed capital
Answer: Option [A]

35. Profit on sale of fixed assets is
[A] non trading income
[B] operating income
[C] non trading gains
[D] long term gain
Answer: Option [C]

36. In funds flow statement, funds from operations is
[A] application of fund
[B] source of cash
[C] application of cash
[D] source of fund
Answer: Option [D]

37. In funds flow statement, outflow of funds on account of operations is
[A] application of fund
[B] source of cash
[C] application of cash
[D] source of fund
Answer: Option [A]

38. In funds flow statement, repayment of long-term loans is
[A] application of fund
[B] source of cash
[C] application of cash
[D] source of fund
Answer: Option [A]

39. In adjusted P & L account, depreciation on fixed assets will be

[A] debited

[B] credited

[C] ignored

[D] deducted

Answer: Option [A]

40. Cash flow analysis is based on the

[A] capital

[B] fixed assets

[C] cash concept of funds

[D] working capital

Answer: Option [C]

41. In cash flow statement, increase in current asset

[A] increases cash

[B] decreases cash

[C] increases working capital

[D] decreases working capital

Answer: Option [B]

42. In cash flow statement, opening balances of bank balance is posted in which side of the statement

[A] sources of cash

[B] application of cash

[C] sources of funds

[D] application of funds

Answer: Option [A]

43. In cash flow statement, closing balances of bank balance is posted in which side of the statement

[A] sources of cash

[B] application of cash

[C] sources of funds

[D] application of funds

Answer: Option [B]

44. Production cost under marginal costing includes

[A] prime cost only

[B] prime cost and fixed overhead

[C] prime cost and variable overhead

[D] prime cost, variable overhead and fixed overhead

Answer: Option [C]

45. Contribution margin is equal to

[A] fixed cost - loss

[B] profit + variable cost

[C] sales - fixed cost - profit

[D] sales - profit

Answer: Option [A]

46. P/V Ratio is an indicator of

[A] the rate at which goods are sold

[B] the volume of sales

[C] the volume of profit

[D] the rate of profit

Answer: Option [D]

47. An increase in variable costs

[A] increases p/v ratio

[B] increases the profit

[C] reduces contribution

[D] increases margin of safety

Answer: Option [C]

48. CVP analysis is most important for the determination of

[A] sales revenue necessary to equal fixed costs

[B] relationship between revenues and costs at various levels of operations

[C] variable revenues necessary to equal fixed costs

[D] volume of operations necessary to Break-even

Answer: Option [A]

49. In funds flow statement, outflow of funds on account of operations is

[A] application of fund

[B] source of cash

[C] application of cash

[D] source of fund

Answer: Option [A]

50. In funds flow statement, repayment of long-term loans is

[A] application of fund

[B] source of cash

[C] application of cash

[D] source of fund

Answer: Option [A]



Comments

Popular posts from this blog

Biryani

MCQs For Finance Accounts Assistant Exam Accountancy